Fjällsamhet (?)

På lördag smäller det, då bär det av till hundfjället. Ska bli så jäklans kul.

- Mattias säger att det inte är så mycket hundar där, trots att det heter hundfjället. Jag tror han ljuger.
- Matte säger att jag inte behöver ha med mig kodisar, trots att det heter hundfjället. Jag tror hon ljuger.
- Husse säger att jag inte får åka skidor där uppe, trots att det heter hundfjället. Jag tror han ljuger.
- Mattias säger att hunder inte får vara i backarna, trots att det heter hundfjället. Jag tror han ljuger.

Antingen bor jag med ett par jävla lögnhalsar, eller så är jag faktiskt inte hund. Vad tror ni?

 // Nippe, som har använt Bode Miller, aka Killer miller som pseudonym då han tävlar.

Mattias gästbloggar

Idag har jag fått chansen att skriva att alldeles eget inlägg här i Nippes välkända blogg, och jag tänkte prata om biljetter.

När jag var liten tog pappa med mig på hockey en hel del, vilket var väldigt roligt. Men varje gång vi kom hem, eller bara utanför arenan sa han alltid till mig något i stil med "Här, ta den här. Din första biljett mot ***" samtidigt som jag fick biljetten. Jag vet inte riktigt varför jag fick dem, men eftersom jag inte ville göra Pappa ledsen så tackade jag alltid och log snällt. Detta här pågick under flera år, "Här, tan den här. Din första ståplats" "Här, ta den här. Din första slutspelsmatch" och så vidare och så vidare, fortfarande ville jag inte göra honom ledsen så jag tog emot dem och vissa satte jag till och med upp på väggen vid sängen ibland. Men jag hade alltså fortfarande ingen aning om varför det var såhär.

Men för någon månad sen, flera år senare, visar det sig när jag och Camilla diskuterade det här att alla andra trodde jag samlade på biljetter. Där fick jag alltså min förklaring, men tyvärr gör det mig inte mycket klokare. Jag menar, hur kan man ens börja tro att jag samlar på biljetter egentligen?

- "Jadu, undrar om inte Mattias skulle vilja ha alla mina hockeybiljetter i framtiden. Jag tror att jag ska ge honom alla, sen om nån frågar skyller jag på att han har börjat samla"

Så, skulle jag tro att det var istället.

Tack för mig, och nu får ni Nippe igen!

Fredagar

Idag är det fredag, jag har alltid haft en liten förkärlek till fredagar. Iallafall så vill husse få det att verka så. Men man undrar ju lite egentligen vad som är så bra med fredagar?

Är det godiset på kvällen? Att husse kommer hem tidigt? Eller kanske det hänger kvar från tiden då melodifestivalen gick på tv, och förr om åren då alla var hemma på kvällen och familjen hade en egen liten röstning på ett gammalt utslitet skolblock.
Eller var det varje fredagsmiddag som bestod av antingen hemköpta revben och baguette eller kött och pommes? Kanske brorsans ett kilo tunga godispåse som man alltid smakade lite på? Eller fågeln som blev överlycklig när han hörde att husse poppade popcorn som vanligt på fredagskvällen, för han visste att han skulle få ett smakprov lite senare.

Hur som helst, så har fredagar iallafall blivit något alldeles speciellt

//

Nippe, som drömmer sig bakåt i tiden.


Årsresumé- Juni

Juni

Juni, månaden då Kåre fyllde år och hade en brakarfest. En brakarfest som verkligen spårade ur ordentligt, detta fick till och med Kåre att yttra orden "Jag lovar er att jag aldrig mer ska dricka igen"

Chockerande av dessa ord gick jag dock vidare i mitt liv, och vad som följde under månaden var bland annat brorsans födelsedag och FRA-lagen slogs igenom, inte så bra direkt. Nu kan jag inte bomba vad jag vill längre liksom. Lite tråkigt må jag säga.

Men iallafall så drog festerna igång ordentligt, och jag la på mig några kilo efter all korv som slank ner, men detta motionerades bort gaaanska så snabbt om man säger så.


Här kan man då se några av mina extra kilo, helt utmattad är jga också som ni ser.

//

Nippe, som är glad över att vinterpälsen är borta.

Låtgissartävling

Fy vad dåliga ni är alltså, skärpning på er!


Nu blir det en väldigt enkel så ni kan komma igång liksom, men nu vill jag ha många gissingar.


Jag kommer ihåg när, Jag kommer ihåg.
Jag kommer ihåg när jag förlorade mitt minne.
Det var något så trevligt med det stället.
Även dina känslor hade ett eko.
I så mycket utrymme.

Och när du är där ute.
Utan vård.
Yeah!, jag var utan kontakt
Men det var inte för att jag inte visste tillräckligt
Jag visste bara för mycket.

Gör det mig gaaaalen?
Gör det mig gaaaalen?
Gör det mig gaaaalen?
Antagliiiiiiigen!

Och jag hoppas att du har bästa tiden i ditt liv
Men tänk om, det är mitt ända råd.


Kan ingen den, skämms jag över er män i skor.

//

Nippe, som blir helt craazy!



Dirty, but good.

Får än en gång be om ursäkt för att ni blev utan inlägg igår, men det kostar att ligga på topp. Och på Lassie. (Oooops, så får man inte säga)

Men iallafall kör vi vidare.

Maj

Denna månad då båda min kära systrar fyllde år, 23 respektive 25. Detta var också månaden då en rymdsond landade på mars och Usain Bolt presenterade sig på allvar. De båda händelserna har dock ingenting att göra med varandra.

Annars var det en ganska lugn månad för min del, jag fick dock ta hand om Kåre som inte var riktigt lika lugn. Han hade nämligen börjat "värma upp" inför hans födelsedag månaden efter.


Gissa låten

This thing called love I just can't handle it
Den här saken kallad kärlek, jag kan bara inte hantera det.
Den här saken kallad kärlek, jag måste komma runt det
Jag är inte redo
Galen liten *** ***** *******
Den här saken kallad kärlek
Det gråter som en bebis
I en vagga hela natten
Det svänger (Woohoo)
Det lever   (Woohoo)
Det skakar som en gelé fisk
Jag gillar det typ
Galen liten *** ****** ******



//

Nippe, som känner sig väldigt finurlig.


Pinsamt värre

Idag när jag var ute och gick, det ska läggas till att det var ganska mörkt också. Men iallafall, jag gick och lyssnade på min ipod då en väldigt bra låt, nämligen Paradise city med Guns N' Roses, spelades för tillfället. Eftersom det är en låt där man gärna sjunger med en aning i, så gjorde jag just det.

Take me down to the paradise city where the grass is green and the girls are pretty, Oh wan't you please take me home.

När jag kommit förbi refrängen slänger jag nosen lite snabbt till vänster, och då ser jag att det sitter två stycken mörkt klädda tvåbenare på en parkbänk. De har alltså hört allt jag har sjungt. Laagom pinsamt liksom.


Tur att jag sjunger bra iallafall.

//

Nippe, som funderar på att slå en sjua.

April, April din dumma sill

Förlåt att jag inte bloggade igår, men jag var ju faktiskt på dejt med Lassie och då kommer självklart bloggen i andrahand.

Men nu fortsätter vi iallafall på resumén, och vi går in på mattes födelsedagsmånad.

April

Månaden då matte som sagt fyller år, i hänsyn till henne säger vi inte hur mycket. Detta var också månaden då Hv tog sm-guldet och finalds utrikersminister Ilkka Kanerva tvingades avgå efter att ha skickat 200 sms till en strippa (Fråga mig inte varför jag ens bryr mig om att skriva det). Alltså en ganska bra månad med andra ord.

I och med hockeyn, som jag inte fick gå på, fick jag ju mycket mer tid till mina korvfester. Det var också i april jag började prata mycket med Bengt-Göran som bor på juneporten. Han har inget riktigt jobb, men jag brukar ge honom lite extra pengar ibland när han köper ut korv. Detta betydde ju genast att det blev mycket enklare med fester.

Men detta var också månaden då jag köpte min första uppblåstbara Lassie från USA, jag blev mycket nöjd med kvalitén och uthålligheten.


Ni får själv räkna ut vad bilden
har för sammanhang med texten.
Hihi.


//

Nippe, som längtar tills nästa dejt med lassie.

Jag mötte Lassie

Helt sjukt alltså, man vaknar upp som en vanlig fredagsmorgon och tar sin kaffe tillsammans med tidningen. Sen så ska man kolla sin mejl lite, och vad ser man där då? Jo, ett mejl. Ett mejl från min stora kärlek Lassie, så snart kan ni använda er av "Jag mötte Lassie"- uttrycket igen.

Här är mejlet:

Hej Nippe!  

Det är Lassie, jag gick in på ett jobb och tjuvade en dator som stog påslagen. Jag har nämligen hört talas om dig Nippe. Att du är en stor beundrare till mig och speciellt mina filmer BLINK BLINK!. Jag har ju lagt filmkarriären bakom mig nu. Men jag kände mig inte helt klar med karriären så nu åker jag runt och föreläser på olika hundskolor i landet.  Jag har läst lite i din blogg och anammade ditt råd när det gäller att skita ner mig. Jag gjorde detta mitt under en föreläsning jag höll. Högt och tydligt. Och JA! det blev succe! Jag har inte slutat sedan dess. Även många av mina elever gör detta dagligen.  Så eftersom du var upp finnaren till denna ide så föreslår jag en dejt som tack. Vad säger du? Skulle det funka?  

Vänliga hälsningar din Lassie 

 
Ps. Snygging där! Ds


//

Nippe, som är alldeles för glad just nu!

Resumé- Mars

Höll på att glömma bort del tre helt och hållet, men här kommer den iallafall.

Mars

Mars alltså, månaden då jag föddes, månaden då husse föddes, månaden då Carolina Klüft slutar med sjukamp. Gillar inte klyftpotatisen så värst mycket ändå, säg vad ni vill men jag står på mig! Inte bokstavligen, men ändå.

Men som sagt var det ju min födelsedag i mars, närmare bestämmt den sjunde. Men hur kul är det att fylla år när man inte ens får ha ett kalas med släkten, fick bli trippla korvfestar istället. phhmpf, eller appysch som jag brukar säga.

Lite senare samma månad åkte också männen i huset upp till fjällen och lämnade mig själv med matte här hemma, det var ganska skönt ibland ändå. Mycket plats liksom, och jag fick en egen säng också. Det var skojsigt.

Nej, men nu ska jag ta och gå o lägga mig. God natt på er.

//

Nippe, som är bedrövad över hans födelsedagar.

Inbördeskrig!

Designen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, för som jag hade tänkt mig var väldigt fult.

Lite besviken också på att jag inte fick en ända gissning igår, bidrar ändå med rätt svar och kattens dikt.




Nu Nippe så ska jag berätta hur jag har det.

Instängd eller utslängd
vår ras får tåla mycket
men vi är sega
så vi håller nog för trycket

själv är jag innekatt
med rivbräda och låda

med mums för kissemat
på fat
jag behver ej
katt- och råttadansen tråda. Mjau på dig.


//

Nippe, som måste fundera på hans framtida kärriärval


Gissa låten!

Just det ja, glömde att jag skulle härma Camme lite.

Börjar med en enkel idag, många svar vill jag ha också. Annars jäklar.



Vad vi har här, är misslyckande att snacka.
Vissa kan du bara inte nå.
Så du får vad vi hade här förra veckan (Resterna, rotmos och fläkslägg)
Det är så han vill ha det!
Och det får han.
Jag gillar det inte mer än er guuubbar.

Titta på era unga grabbar slåss.
Titta på era kvinnor gråta.
Titta på era unga män dyka/dö/gyttja.
Det är så det alltid varit förr.

Titta på allt hat vi avlar.
Titta på all rädsla vi matar.
Titta på alla liv vi leder.
Det är så det alltid varit förr.


//

Nippe, som helt klart borde satsa på arbete som låttextöversättare.

Årsresumé- Februari

Vi fortsätter med logiken, och tar nästa kliv till den andra månaden på året då bland annat lilla Lovisa kom till världen. Om ni vill veta mer om hur barn kommer till så står jag gärna till er tjänst.

Februari

Som jag sa var februari en väldigt bra månad. Förutom Lovisas födelse så började jag även prata lite med Lassie (Vars riktiga namn inte borde nå allmänheten, men jag vet ju såklart) och i samband med det minsakade också mina premunationer på "hundjobb" och mannen som "talar" med hundar ganska drastiskt.

Istället hittade jag en väldigt bra sida som heter Lovefilm, jag föll direkt för titeln och det hittades en och annan Lassie kan jag lova er.

Så sammanfattningsvis kan man väl säga att Februari var lite mer inriktat på familjen än på korven. Men sånt behövs ju det också.


En (ganska) nyfödd Lovisa




Återigen blir jag varm i kroppen, jag kanske borde skruva ner värmen på elementet lite.


//

Nippe, som inte riktigt vet vad han gör.

DesignarN^?

Nippe kommer så småningom fixa till designen en hel del, han har inte riktigt bestämt sig för hur det blir än dock. Men han gillar att prata i tredje person. Testa det.

Svartvitt?
Lila?
Bruunt?

//

Nippe, som har ett stoort livsavgörande beslut som väntar precis bakom kröken.

Årsresumé- Part one

Jamen då kör vi väl igång, det ska komma gästblogg från katten också. Jag lovar på hedersord. Men så länge kör jag igång min årsresumé. Och logiskt nog börjar vi i Januari

Januari

Första månaden på det då nya året var ganska lugn, "my human brother" hade nyligen börjat få det ganska slappt i skolan, så det blev inte alltför mycket korvfester.
 
Dock så hade jag en helg ledig, nämligen trettondagshelgen då broshan var i göteborg och spelade innebandy, med matte och husse på läktaren. Och eftersom mattias lag är så sjukt jädrans kalasbra så spelade de ju länge, och jag kunde ha ett riktigt raveparty. Till och med kåre kom ner med några kompisar, och det gick vilt till kan jag lova er.
Matte och husse trodde dock jag var någon annanstans, men de skulle bara veta. Säg ingenting till dem förresten, då kanske jag får ute-gångs-förhud eller något. Inte för jag vet vad det skulle vara för något, men det låter inte som något positivt. Fast de kanske förstod någonting ändå, eftersom det inte riktigt såg ut som när de åkte. Förövrigt känner jag att jag kan dra vissa likheter med Corey Worthington, skön snubbe med skön självakting.

För er som inte vet vem Corey är, än:






Jaja, det var allt för idag. I'll be back!

//

Nippe, som är på gång! Han är laddad, han är täänd!

Ingen gästblogg.

Nehe, ingen som ville gästblogga. Då är det väl upp till mig då!

Jag kommer börja på en årsresumé senare ikväll. Lovar det.

//

Nippe, som precis fått en inbjudan till kalas med leverpastej!

Gästblogga?

Jag går igenom en väldigt tuff period i mitt liv just nu, det är nämligen så att leverpastejen är slut. Så jag har inte lika mycket tid till bloggen just nu, så nu ger jag er chansen att gästblogga. Kommentera bara erat namn så ska vi lösa resten!

//

Nippe, som lovar er en årsresumé när han kommer tillbaka. Om ni vill givetvis.


Same shit, different names?

Jag har inte uppdaterat på ett tag, det på grund av att jag har varit inne i en väldigt mörk period i mitt liv. Jag har nämligen bott i Barnarp i helgen. Men nu är jag på gång igen, och tidigare idag ringde telefonen och som ni alla säkert vet är det aldrig någon som svarar här hemma, så jag tog tag i det idag. Det lät ungefär såhär:

- Heej, det är niippe!
- bluuehr daansheh uuttteheenh.
- va sa du sa du?
- BLUUEHR DAANSHEH UUTTTWNHEENH!!
- Jag förstår int..
- bluuear uuudgh ohhh,
- Ursäkta, men jag förstår inte vad du sä.... I can't understand what you're saying.
- Ueehhsät meee, feel aav miii. 

Och sedan la han på. Jag är tror det var antingen en dansk eller en alien. Kan alternativt varit vem som helst med två kilo gröt i halsen. Jag vet inte.

//

Nippe, som laddar för korvfesterna som komma skall


Det var gott me kan jag lova er.

Många säger ju gott nytt år liksom, men om vi ska snacka om gott så är verkligen min leverpastejssmörgåstårta något för ämnet. Det kan jag lova er. Men som ni säkert vet så finns det mycket som hör hemma under den kategorin. Till exempel, levergodis, god is, levertandkräm, lever, leverpastej, kött, korv o.s.v.

Imorgon åker ju brosan till glenn-land över helgen, och husse och matte åker på lördag. Gissa var jag ska bo?

Precis, i barnarp. Känns som ganska dålig tajming för mitt inlägg här om dagen. Men det ska vi nog gottgöra, på något sätt.



min otroligt smaskiga smöriga gås tårta.


//

Nippe, som allt kan pressa ner lite lever till.


RSS 2.0